Konferens, upplevelse, sport och lukrativ utveckling

Att bedriva konferensanläggning går mycket bra att kombinera med upplevelseturism och det är också så många väljer att bedriva sitt entreprenörskap inom konferens. Att kunna erbjuda upplevelser i form av naturnära aktiviteter brukar kunna vara uppskattat, speciellt för företag i storstäderna. Fiske, kanoting, jaktstigar eller skytte är populära inslag för stadsmänniskor. Militära inslag har till och med visat sig fungera som konferensaktivitet; combatträning och kampsportsinslag, allt går.

Svenskarna är ett stillasittande folk åtminstone i storstäderna. Man ser hur träningsvurmen vuxit sig stark, bl.a fitnesstrenden och som konferensentreprenör är det en trend man lätt kan sälja som anledning till ett besök på den egna konferensanläggningen. Att erbjuda träningslokaler och sporthall med möjlighet till egna aktiviteter som volleybollmatcher, tennis och liknande kan visa sig vara en lukrativ idé. Att som företagare erbjuda sin personal och sitt team att komma iväg på aktiviteter med fysträning i centrum kan vara en säljpitch så god som någon vid marknadsföringen av en konferensanläggning. För att det ska fungera ska man även erbjuda välutrustade lokaler med arbetsstationer, whiteboards och digitala anläggningar så att företaget även kan fokusera på arbete under en del av vistelsen.

Att åka till en konferens ska inte vara en ekonomisk förlust, därför måste man kunna erbjuda den teknik som krävs för att företaget ska kunna bedriva business as usual. Helst ska konferensen leda till förbättrat företagande och ökade vinster och kan man trycka på det i marknadsföringen av anläggningen och dessutom luta sig mot referenser och faktiska resultat, då är hälften vunnet.

När man marknadsför sin konferensanläggning är det bra om man har ett snyggt marknadsföringsmaterial och som vanligt är det bilderna som är de mest talande. En bild säger mer än tusen ord. Att lägga pengar på professionella bilder kan visa sig vara ett klokt drag för den egna framgången. Snygga bilder i fyrfärg säljer.